Централният бранител Родригес Пайшото Фийо Жайро и Ботев Враца са се разбрали да разтрогнат действащия договор на бразилеца, съобщи изпълнителният директор на врачани Валери Цветанов. Така беше сложена край на сагата с изчезването на снажния защитник, който повече от година предпочете да не играе професионален футбол.

Официално от 1 август двете страни вече не са обвързани с договор, а според непотвърдена информация Жайро вече играе в състава на третодивизионния клуб „Трофензе” в своята родина.

Роденият на 31 декември 1992 г. футболист дойде през лятото на 2012 година във Враца покрай Пепино Тири и сицилианската група около него, която овладя властта в елитния тогава клуб. За една година, в която изигра 21 мача за Ботев в елитната „А” група, Жайро привлече вниманието на грандовете ЦСКА и Лудогорец, но до негов трансфер така и не се стигна.

През лятото на 2013 година се заговори за интерес от страна на немския Динамо /Дрезден/, но когато трябваше да отиде да подпише договор с германците, Жайро... забрави да се върне в България. Издирването му даде резултат и от 1 август той вече не е футболист на врачани.

От управата на Ботев Враца допълниха, че са направили всички необходими стъпки, за да разрешат недоразумението и в края на месец юли т.г. ръководството на врачанския клуб и представител на бразилския футболист са постигнали споразумение за прекратяване на договора на футболиста /който беше в сила до 30 юни 2015 г./. От управата на врачани уточниха, че чрез прекратяване на отношенията, са защитили интересите на клуба, но отказаха подробности.