Ботев Враца ще изиграе в сряда (23 юли) петата си контрола от началото на подготовката Противник на втородивизионния тим е новакът в „Б” група – Локомотив от Мездра. Спарингът е от 18 часа на стадиона в железничарския град, съобщиха от клубната управа на врачани.

Изпитанието срещу комшиите ще е предпоследното от серията проверки в програмата на старши треньора Викторио Павлов. Досега тимът записа 3 победи – срещу Елит София с 4:0, дублиращият тим на Левски с 1:0 и Ботев Луковит с 3:1, и само едно поражение – срещу първодивизионния израелски отбор на Апоел Акко от Тел Авив.

В събота (26 юли) Ботев ще представи лятната си селекция с мач срещу третодивизионния Спартак от Плевен. Очаква се мачът да се играе на официалния терен на стадион „Христо Ботев” и по всяка вероятност това ще е последният мач на този терен, преди да започне ремонта на градския стадион във Враца.

От началото на седмицата тренировки с врачани поднови централният нападател Жак Коен. Юношата на Левски извади рамо и дълго време се възстановяваше от травмата, но вече тренира наравно с останалите.