Банско победи Пирин Благоевград с 1:0 в дербито от поредния кръг на „Б” групата. Срещата се игра в петък заради изборите в неделя. Мачът освен като дерби на Пиринския край е и своеобразно дерби между лидера в „Б” групата Пирин и непобедения до момента отбор на Банско. Всъщност със спечелената победа днес възпитнаиците на Александър Томаш продължават да се без загуба в официален мач този сезон.

Единственият гол в мача вкара бившият футболист на Пирин Благоевград Борислав Хазуров в 18-ата минута. Той засече центриране на Костадин Слаев, топката се отби в гредата и влезе в мрежата. До края на полувремето вратарят на Пирин Костов отрази опасен удар на Любо Витанов. Въпреки че изоставаха в резултата благоевградчани през второто полувреме не успяха да създадат положения, като двете най-чисти положения пропусна Мартин Тошев.

Най-чистото положение за Пирин бе в 84-ата минута, когато след грешка на Стоянов Тошев не успя да вкара на празна врата. Пирин Благоевград записа втора загуба в първенството отново на стадиона в Банско, отново срещу отбор от Пиринския края. Първото поражение на „орлетата” бе във Втория кръг с Пирин Разлог на стадион „Свети Петър”.