Президентът на БФС Борислав Михайлов разговаря с медиите при среща с производителите на новата екипировка на националния тим.

Михайлов бе категоричен, че максималният брой отбори в А група ще бъде редуциран до 12, а в Б ще се състезават 16 тима.

Решението ще бъде взето до 31 май и ще бъде обявено след Изпълкома на БФС на 3 юни.

Едно от много позитивните решения на БФС е за създаване на група за младежи до 21 години, които ще действат паралелно с отборите от А група.

Името на новия младежки селекционер също ще бъде обсъждано на Изпълкома на 3 юни, като спряганите към момента са Антон Велков, Тони Здравков, Петър Михтарски, Георги Донков и Александър Димитров. Очакванията са обаче това решение да бъде взето по-късно, и най-вероятно няма да бъде избран наставник на 3 юни.

Михайлов разкри, че българският национален отбор е получил отлични условия за контроли с Перу и Колумбия, но заради тежкото пътуване, е преценено да не се приемат поканите.

„На 31 май ще се знае кой ще вземе лиценз. Максимум, ще почнем с 12 отбора. Има проверки в момента. На 3 юни ще се знае със сигурност. Б група също ще започне с 16 отбора, но и това ще се знае на 3 юни,“ обясни Михайлов.

„Вторите отбори няма как да бъдат прикачени към Б група. Освен това ние сме разрешили да има по 4 професионалисти в Б група. Аз съм разговарял с много хора, надявам се, че ще ме подкрепят, за огледална група на А група, до 21 години. В нея ще могат да играят трима до 23 години и двама без лимит на възрастта. На мястото на U19 ще направим тази, тогава всички ще могат да играят. Не искам да я наричам дублираща, тя ще е точно огледална. Според мен ще е интересно, ще обмислим и награден фонд. Ще го мислим, кога и как, но най-вероятно ще се играе в деня след групата, или до 48 часа след. Картоните си важат за групата, в която са получени.“

„Всички контроли са съгласувани с Любо Пенев. Самият треньор не искаше да играе друга контрола. Тази бе подходяща, пет дни след края на първенството. Всички играчи излизат във ваканция. Кой отбор ще си пусне играчите да ходят в Перу и Колумбия, на 31 май, 3 юни? Имаше много добър контракт за БФС, но аз съм го отказал, заради играчите. Август месец няма дати за приятелски мачове. Нашият следващ мач е на 9 септември, и е много важен.“