Баскетболният отбор на Берое записа петата си победа в шампионата на НБЛ, след като в изключително драматичен мач се наложи като домакин с 95:87 над тима на Тунджа (Ямбол). Пред почти пълни трибуни, беройци изиграха страхотен мач и напълно заслужено се поздравиха с победата. Освен, че бе срещу пряк конкурент, успехът на старозагорци бе още по-сладък поради факта, че „зелено-белите” изиграха двубоя със само седем състезатели.

След нелепата контузия на Планимир Дафинов, напускането на Джейсън Чийзмън и отсъствието на Тихомир Желев, който все още не е възстановен, беройци трябваше да се преборят с коравия си съперник в много тесен състав. Това може би мобилизира до краен предел играчите на Любомир Минчев, които показаха изключителен характер и воля за победа.

По 25 точки зауспеха нанизаха Диуейн Джаксън и Венцислав Петков. Към тях Джаксън добави и 16 борби, а Петков – 5 борби и 4 асистенции. Страхотен мач изигра и центърът Мичъл Картър, който приключи с 15 пункта и 8 борби.

За гостите от Ямбол Тейлър Лейзър записа 19 точки, 8 асистенции и 7 борби, а 17 отбеляза новото попълнение Карон Джонсън.

С днешната победа Берое запази петата си позиция в класирането, но вече с актив от 5 победи и 5 загуби. Тимът на Тунджа пък остава седми с 3 успеха и 7 поражения. В следващия кръг старозагорци гостуват на Балкан, като срещата е на 29 декември от 20:00 часа в Ботевград.