Докато повечето спортисти прекарват времето си в дните на изолация в тренировки у дома и със семействата си, хърватският национал Фран Петерлин активно участва в благотворителни акции в Загреб.

26-годишният волейболист и братята му събират и раздават пакети с храна за бедстващите семейства, пострадали от земетресението през март и лошото финансово състояние поради пандемията от коронавирус. Семейството на Петерлин не се включва за първи път в хуманитарна акция.

„Раздавахме пакети с храна из цял Загреб - от Сесвете през Дубрава и други околни квартали чак до Гайнице. Разбира се, спазихме мерките за безопасност, носехме защитни маски и ръкавици и избягвахме близък контакт. Също така пренесохме пакети до едно от общежитията, което приютява много семейства, останали без домовете си при земетресението. Доволен съм и съм щастлив да видя, че сме полезни за тези хора. Пакетите направиха щастливи и тях, въпреки че бяха малки дарения от различни местни фирми."

„Земетресението ни накара наистина да се замислим - решихме да не си стоим у дома, а да помагаме на нуждаещите се. Заради карантината не тренирам много, така че имам много свободно време. Радвам се, че мога да направя нещо полезно, ако не за себе си, то поне за другите", коментира Фран, обяснявайки как е започнал да помага на нуждаещите се.

През март тази година хърватската столица пострада от земетресение, при което много семейства временно загубиха домовете си и все още чакат ремонти. Тежко бе засегната и сградата на Хърватската волейболна федерация. През последните два сезона Фран Петерлин игра в Словения - в Салонит Анхово. Преди това се изявява в Швейцария, Гърция и в родния Младост Загреб, където започва волейболната си кариера.