Пьотр Нестеров не успя да преодолее съпротивата на шведа Драгос Мадарас и загуби в два сета (6:4, 6:2) в последния кръг на квалификациите на Sofia Open.

47 снимки

Мачът започна зле за българския тенисист, след като бе изправен общо пред четири точки за пробив още в първото си подаване. Нестеров успя да отрази три, но последнатат се оказа решаваща и загуби подаването си. Мадарас затвърди пробива си и двамата си размениха по няколко бързи безпроблемни сервис гейма. При 3:2 Нестеров имаше две точки за пробив и успя да реализира втората си възможност. За съжаление, не успя да вземе подаването си и Мадарас отново взе преднина. До края шведът нямаше трудности с подаването си и спечели сета с 6:4.

 Вторият сет започна, като първия. Нестеров отново бе изправен пред точки за пробив - общо 6. Последната бе реализирана, а Мадарас затвърди. Българинът успя да реагира при 2:1 и върна пробива, за да изравни резултата. За съжаление, отново не успя да вземе подаването си и загуби гейма. При 4:2 за Мадарас, Нестеров имаше две възможности за пробив при дълъг сервис гейм на шведа. Българинът не успя да се възползва и резултът стана 4:2. Това сякаш сломи Нестеров, който изгуби и следващия си сервис гейм, а Мадарас спечели последното си подаване на 15, за да спечели сета с 6:2.

Така Нестеров не успя да влезне в основната схема на Sofia Open, но ще бъде запомнен с победата си срещу именития италианец Салваторе Карузо и българинът ще гледа да надгради над тази победа.