Предстоящият турнир от сериите АТП 250 Sofia Open крие двоен залог. Освен сериозна битка на тенис фронта, част от претендентите за трофея, ще се съревновават и по красота.

12 от тенисистите ще се борят за престижния приз „Мистър SOFIA OPEN 2019“. Това е първият по рода си своеобразен конкурс, откакто надпреварата се провежда в българската столица.

В ролята на авторитетно жури ще влязат феновете, които от днес, 17 януари до 2 февруари ще могат да дадат своя вот на фейсбук страницата на надпреварата. За целта те трябва да натиснат бутона „LIKE“ под снимката на своя фаворит. Един от гласувалите ще има възможността да спечели и много привлекателна награда – двоен билет за полуфиналите и финала на турнира.

 Вотът на феновете ще бъде колабориран с вота на звездно жури от популярни родни дами, които ще бъдат обявени по-късно.

Дванадесетте селектирани претенденти за титлата „Мистър SOFIA OPEN 2019“: Роберто Баутиста Агут, Николоз Басилашвили, Матео Беретини, Стан Вавринка, Фернандо Вердаско, Ласло Джере, Димитър Кузманов, Данийл Медведев, Гаел Монфис, Андреас Сепи, Карен Хачанов и Стефанос Циципас.

В ефира на предаването "На кафе“ по NOVA всяка седмица до старта на турнира ще бъде проследявано как върви вотът по избор на „Мистър SOFIA OPEN 2019“.

Sofia Open започна на 3 февруари и ще продължи до 10-ти същия месец. Надпреварата ще може да наблюдавате по каналите от пакета DIEMA XTRA и на PLAY DIEMA XTRA.