Редица привърженици на тениса се докоснаха и впоследствие снимаха с купата от турнира Sofia Open, чийто първи състезателен ден от квалификациите стартира днес в 10:00 часа. Надпреварата в столицата ще продължи до идната събота, като първите три дни ще бъдат в зала "София", а същинската част - в "Арена София".

Специалното събитие "Купата среща феновете" в сърцето на София започна в 12:30 на бул. "Витоша" (пешеходна част при паметника на Алеко Константинов). За пръв път в историята на турнира организаторите предоставиха възможност почитателите на тениса, и не само, да се докоснат до трофея, който ще завоюва точно седмица по-късно новият победител от надпреварата от категория ATP 250.

LAP.bg
44 снимки

Придружители на купата бяха родните национали Димитър Кузманов и Александър Лазаров, както и турнирният директор Орлин Станойчев. И тримата се снимаха както отделно с трофея, така и с фенове на спорта. Някои от почитателите взеха и автографи от присъстващите на събитието.

Кузманов и Лазаров получиха "уайлд кард" за основната част на схемата. При двойките, два български тандема се сдобиха с "уайлд кард - Лазаров/Александър Донски и Пьотр Нестеров/Янаки Милев.

Жребият за осмото издание на турнира София Оупън трябваше да се проведе по план вчера, но бе отложено за днес от 19:30 часа. Церемонията ще се проведе в сградата на NOVA и ще бъде излъчена пряко в ефира на DIEMA SPORT 3.