Гръцкият тенисист Стефанос Циципас даде ексклузивно интервю пред NOVA преди старта на участието си на Sofia Open в зала „Арена Армеец”. 20-годишният състезател остана очарован от организацията на турнира в София и обеща да даде най-доброто от себе си, не само за гръцките фенове, но и за българите, които го подкрепят.

“Изглежда, че турнирът e много добър. Много добре организиран, в красив град. Организаторите се грижат много добре, а и изглежда хората тук ме харесват. Нямам търпение да дам всичко от себе си и да ги зарадвам също. Разбира се, че ще дойдат от хора от Гърция да ме подкрепят. Знам за много приятели, които ще са тук, защото Гърция все пак не е много далеч.Хубаво ще е да ме гледат и подкрепят. Много гърци ще се възползват от възможността, защото това е най-близкият турнир от сериите ATP. Ще бъде страхотно да се състезавам и пред гръцките, и пред българските фенове. Надявам се да покажа най-доброто от себе си”, сподели Циципас в интервю за NOVA.

Наскоро гъркът поднесе една от големите изненади на Аустрелиън Оупън, побеждавайки идола си Роджър Федерер.

„Не бих казал, че нещо ме различава от младите тенисисти. Виждам младите играчи равни на мен. Не искам да се представям като някой над тях. Харесва ми да бъда около тях. Те също играят добър тенис и ги уважавам, както и усилията, които полагат на корта. Да играя срещу състезатели от топ 10 е нещо различно. Аз обаче харесвам да играя срещу младите. Може би често ще се изправям срещу тях и искам да имам добро съперничество от самото начало”, продължи той.

„Много е важно, че идвам от спортно семейство. Имам добри отношения с всеки от тях. Влагат много да постигна това, за което съм мечтал. Винаги са до мен. Майка ми пътува много често и е хубаво да е близо до мен. Родителите ми са много позитивни и ме обичат. Брат ми и сестрите ми идват понякога също да ме гледат. Все пак, аз съм по-големият брат.”

„Говоря гръцки и руски. Имам голямо влияние и от двете култури. Късметлия съм, че родителите ми са с различен произход. Те двамата се разбират чудесно и са щастливи. Радвам се за това, особено за баща ми, който пътува с мен постоянно и е направил толкова жертви във времето, за да съм на нивото, на което съм в момента. Разбира се, и майка ми също.”

Стефанос Циципас е един от най-активните тенисисти в социалните мрежи. Гъркът дори е създал свой личен видеоблог и призна, че в бъдеще най-вероятно ще превърне това в своя професия. Наскоро пък в Гърция кръстиха сувлаки на неговото име. Ето какво мисли Циципас по темата:

„Ще бъда честен и ще кажа, че да бъда изолиран не е моят стил. Доста е скучно. Това да не споделяш много не подчертава умението и мнението ти. Разбира се, има неща, които трябва да останат лични. Има си някаква граница. Аз обаче обичам да споделям идеи и да правя различни неща в интернет. Смятам го за добър начин за общуване, ако го използваш по правилен начин, а не по грешен, както може би го правят повечето от нас. Вярно е, много съм активен и гледам на това, като на бъдещо хоби, нещо, което ще развия като моя професия.

В социалните мрежи можеш да споделяш цитати, идеи, мисли. Чувствах, че трябва да го споделя, пък и селфито беше доста добро. Бях вдъхновен от ваканцията ми миналата година, когато бях на Британските Вирджински острови абсолютно сам. Чувствах, че душата ми е свободна. Пробвах сувлакито, което носи моето име няколко пъти. Много е различно. Сега мога да кажа, че е моят любимо сувлаки вече.”