Последният ден на Sofia Open 2022 дойде! Надпреварата в столицата ще завърши с двубой между Марк-Андреа Хюслер и Холгер Руне. Срещата между двамата ще стартира в 16:30 часа и ще може да бъде наблюдавана пряко в ефира на DIEMA SPORT 3.

19-годишният датски вундеркинд се класира на финала след победа над двукратния шампион Яник Синер, дошла след отказва на италианеца, за когото трябва да се отбележи, че получи травма в крака. След отказване на някои от фаворитите в надпреварата като Хуркач, Рубльов, Монфис и други, именно името Руне бе често спрягано за финал в турнира от категорията ATP 250.

По пътя си към последния двубой в надпреварата №31 в ранкинга победи изненадата от тазгодишния сезон на трева Тим ван Райтховен, Лоренцо Сонего, палачът на Григор Димитров – Иля Ивашка, както и гореспоменатия Синер, сочен за абсолютен фаворит.

Далеч по-различен беше пътят на швейцарската ракета в София. 26-годишният тенисист изобщо не бе слаган в сметките в турнира след втори кръг, където жребият го бе противопоставил на един от поставените – Пабло-Карено Буста. Испанецът обаче бе сразен в три сета, а преди него в жертва на Хюслер падна французинът Жофри Бланканю.

Полякът Камил Майхжак бе следващият съперник на швейцареца, но и неговата съпротива стигна само за сет. На полуфинала отпадна и друг талант от Апенините – Лоренцо Музети, който за разлика от Майхжак, дори не взе сет на Хюслер, давайки му шанс да се бори за първата си титла на ниво АТP.