Шампионката от Уимбълдън 2013 Марион Бартоли не зачита тазгодишния US Open. Според нея – шампионите при мъжете и жените на „мейджъра“ в Ню Йорк ще знаят, че това не е „истинският турнир“.

Думите на бившата №7 в света идват на фона на съкратената схема на надпреварата заради пандемията от Covid-19. При мъжете Рафаел Надал, Стан Вавринка, Фабио Фонини, Гаел Монфис и други от топ състезателите няма да пътуват до САЩ, а при дамите аут са Ашли Барти, Елина Свитолина, Кики Бертенс, Белинда Бенчич и Бианка Андрееску, а Симона Халеп още не е решила със сигурност.

„Мисля, че този, който ще спечели US Open тази година  – имам предвид и двата турнира, мъжкия и женския, ще знае, че всъщност не е спечелил истинската надпревара“, обяви Бартоли в шоуто Match Point, където участва още Ноа Рубин.

„Наистина няма как да кажеш, че си спечелил турнир от Шлема при положение, че 20 от 32 топ поставени не са дошли да участват в надпреварата. Това със сигурност прави триумфа много по-малко достоен в сравнение с други години“, смята бившата шампионка от Уимбълдън.

Както знаете, организаторите на US Open въведоха стриктни мерки заради пандемията от новия коронавирус. Ще се играе пред празни трибуни, а движението из Ню Йорк на състезателите ще бъде ограничено.

„Със сигурност доста хора няма да дойдат на турнира и това ще обезцени един трофей. По-скоро можеш да кажеш, че си спечелил нормален турнир, отколкото, че си триумфирал на US Open“, каза французойката преди началото на „мейджъра“, който започва на 31 август.