Петима българи ще участват на Sofia Open 2019. За всички тях това е огромен шанс, защото поне към момента ранкингът им не позволява да участват на толкова силни турнири през останалата част от годината.

Затова и е съвсем логично всички те да са много развълнувани преди старта на надпреварата в "Арена Армеец".

"На Sofia Open ще се забавлявам", каза най-младият сред тях, Адриан Андреев, който започва директно от основната схема. "На Sofia Open се надявам да зарадвам себе си и всички български фенове", пожела си пък ракета №2 на България Димитър Кузманов, към когото са насочени най-големите надежди за силно представяне.

Александър Лазаров, който ще играе в квалификациите на сингъл и в основната схема на двойки заедно с Александър Донски, си спомни за предишните си участия в турнира.

Първата година беше най-хубава за мен, беше ми първо участие, на 18, играх квалификации с Мариус Копил, който миналата година игра финал, така че мачът беше много близък. Нямах достатъчния опит мачове. Всяка година е като празник за мен, мачове от световна величина. Забравям кой ден е, колко часа, гледам всеки мач, който мога."