Салваторе Карузо заслужи място на четвъртфиналите на Sofia Open 2020. След като на старта победи българина Димитър Кузманов, представителят на Италия постигна успех и във втория кръг, надделявайки с 2:0 сета над един от фаворитите в турнира Феликс Оже-Алиасим. В отделните части 6:4, 6:4 след 1:40 часа игра.

LAP.bg
39 снимки

20-годишният канадец имаше своите шансове, особено във втория сет, но така и не успя да пробие подаването на опонента си.

Пробив в ключовия седми гейм на първия сет се оказа достатъчен на Карузо да поведе в резултата с 6:4. През втората част Оже-Алиасим пропусна златен шанс в четвъртия гейм. Пред канадеца се откриха цели 5 точки за пробив, но той не успя да реализира нито една. Това му струва скъпо, защото в ответния гейм Карузо проби на 15, след което с лекота затвърди за преднина 4:2. До края италианеца не остави никакъв шанс на Оже-Алиасим и записа една от най-големите победи в кариерата си.

„Мисля, че показах много стойностен тенис днес. Сервисът ми работеше добре, играта ми от основната линия също беше на необходимото ниво. Играта ми беше изчистена, почти не допусках непредизвикани грешки, което направи разликата днес. Феликс е толкова млад, а вече е голям шампион, очаква го бляскаво бъдеще“, каза Карузо след двубоя.

С успеха днес 27-годишният италианец се класира за втория си четвъртфинал на ниво световен тур. Първият бе миналата година в Умаг (Хърватия).