Поставеният под №1 Рафаел Надал преодоля Алексей Попирин (Австралия) с 6:3, 6:3 и се класира за четвъртфиналите на турнира от сериите „Мастърс“ на червени кортове в испанската столица Мадрид.

Надал спаси пет брейкпойнта срещу австралиеца и успя да се класира напред, след като в предишния кръг разгроми Карлос Алкарас.

В първия сет Надал направи два пробива и поведе с 4:1, след което обаче допусна един и трябваше да вложи максимални усилия при ретура за нов пробив и 6:3. Втората част се разви по спокойно за Надал, когато той взе подаването на противника за 2:0 и дръпна с 4:1.

По този начин испанският матадор ще срещне Александър Зверев от Германия, който се справи с Дан Еванс (Великобритания) с 2:0 сета. Поставеният под №5 тенисист взе двете части с 6:3 и 7:6 (3) за 1 час и 37 минути.

По-рано днес шампионът от Откритото първенство на САЩ - Доминик Тийм (Австрия), се наложи над Алекс Де Минор със 7:6 (7), 6:4 и също достигна четвъртфиналите, което е и първо добро постижение в последния месец след трудния старт на сезона.

Неов съперник ще бъде Джон Иснър (САЩ), който предолоя в здрава двучасова битка Андрей Рубльов (Русия) със 7:6 (4), 3:6, 7:6 (4). Иснър за пореден път показа, че е машина за асове и това му осигури реално победата и продължаване в топ 8 на турнира, след като наниза 28 точки от начален удар.

Каспер Рууд (Норвегия) пребори с 2:0 сета представителя на Гърция Стефенос Цифципас. Норвежецът взе първата част след тайбрек 7:6 (4), а във втората реализира един пробив, който се оказа достатъчен за успеха. Той ще срещне на ¼-финалите Александър Бублик от Казахстан.

Последният 1/4-финал противопоставя Матео Беретини (Италия), който преодоля Федерико Делбонис с 2:0 сета и Кристиан Гарин (Чели), който пък се справи с поставения под №2 Данийл Медведев с 2:1 сета - 6:4, 6:7 (2), 6:1.