Поставеният под №3 на Sofia Open 2019 Даниил Медведев стигна до убедителна победа над Мартин Клижан – 6:4, 6:1, за да се класира за полуфиналите от надпреварата. За „Министъра”, както е прякорът на Медведев, предпоследният четвъртфинал приключи за час и десет минути и сега очаква победителя от Гаел Монфис и Стефанос Циципас за предпоследната крачка преди финала.

Успехът за руския тенисист бе повече от закономерен, като Клижан не успя да се противопостави на почти никой компонент в играта на Медведев.

Проблемите за словака на централния корт в „Арена Армеец” стартираха още с първия гейм. Той тогава трябваше да отразява цели шест брейкбола, като три от тях дойдоха след 0:40 за Медведев. Все пак №38 в света Клижан съхрани сервиса си. При последвалия му сервис-гейм обаче нещата не стояха така. Медведев получи седми шанс за пробив, който бе спечелен и пробивът бе факт – 3:1. До края на сета Клижан не успя да стигне дори до точка за пробив при подаването на руснака, който имаше още цели четири шанса, но в крайна сметка затвори сета при 6:4.

Втората част започна кошмарно за Клижан, който регистрира пробив още в първия гейм. Последва още по-уверена игра от Медведев, който си взе подаването на 15, а при 2:0 за руснака, той стигна до втори пробив, който му осигури спокойствието до края на сета. Клижан не успя да отговори на предизвикателството. Той регистрира дори трети пробив, който в крайна сметка се оказа във финалния гейм от мача.

Медведев: Заслужих си победата