Националите за Купа "Дейвис" Янаки Милев и Пьотр Нестеров постигнаха първата победа за България в тазгодишното осмо издание на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро. 

В схемата на двойки участващите с "уайлд кард" Милев и Нестеров детронираха защитаващия титлата си при дуетите в българската столица Давид Вега Ернандес и неговия партньор през този сезон Иниго Сервантес с 6:3, 6:4 за 65 минути и се класираха за четвъртфиналите на надпреварата в "Арена София".

29-годишният Вега Ернандес, който е бивш номер 28 в световната ранглиста на двойки, спечели последния си пети трофей при дуетите в Тура на АТП именно в София през миналия сезон, но в тандем с бразилеца Рафаел Матос. 

33-годишният Сервантес пък е бивш номер 56 в света на двойки с един финал в Тура през 2016 година в Рио де Жанейро със съотборник Паоло Лоренци (Италия).

19-годишният Милев и 20-годишният Нестеров не дадоха нито една възможност за пробив на испанците в днешната среща и заслужено триумфираха. Те започнаха отлично и поведоха с 4:1 по  пътя си към успеха в първия сет. Във втората част българите пробиха в петия гейм, при 5:3 дори пропуснаха два мачбола при подаване на съперниците, но в следващия гейм при собствен сервис те стигнаха до престижния успех. 

С  победата Милев и Нестеров си осигуриха по 2610 евро и по 45 точки за световната ранглиста при дуетите. 

За място на полуфиналите Милев и Нестеров ще срещнат утре победителите от срещата между поставените под номер 4 австрийци Лукас Мийдлер и Александър Ерлер срещу Гонсало Ескобар (Колумбия) и Александър Недовесов (Казахстан), който играят по-късно тази вечер в последния мач от днешната програма на корт 1./ БТА