Лоренцо Музети продължава с добрия си сезон на клей. Италианецът вече е част от третия кръг на Ролан Гарос, където по-късно днес го чака среща с Камерън Нори.

По-рано през сезона пък, талантливият тенисист победи не кого да е, а Новак Джокович и прави впечатление, че Музети играе все по-уверено и изобщо не е случайно, че той е в топ 20 на световния елит.

21-годишният тенисист назова своя идол в играта, но също така сподели и няколко думи за очакванията си от двубоя срещу Нори.

„Няма какво да крия това, винаги съм харесвал Роджър Федерер. Истински му се възхищавам за всичко, което е постигнал и е направил в тениса. Той завинаги ще остане една от най-големите легенди на световния спорт и за мен определено Федерер е пример за подражание, човек, от когото можеш да вземеш много. Колкото до мача ми с Нори, определено очаквам труден и дълъг двубой. Изиграли сме една среща, в която аз спечелих, но съм сигурен, че сега Камерън ще търси своя реванш. Няма да е никак лесно и ще трябва да дам най-доброто от себе си, ако искам да продължа напред. Подготвен съм за дълга и изтощителна среща и се надявам, че след нейния край ще се поздравя с крайната победа“, каза Музети.