Българският тенисист Димитър Кузманов ще се срещне с турчина Джем Илкел в първия кръг на турнира по тенис Sofia Open. Това реши жребият за турнира от сериите АТП 250, чиито квалификации вече текат в столицата.

"Ние сме много добри приятели, познавам и семейството му. Дори си писахме през деня и се разбирахме да тренираме заедно, но аз вече имах уговорка", коментира съперника си Кузманов в студиото на телевизия "Диема". Димитър Кузманов е в горната схема на турнира, където е и водачът в схемата Лоренцо Музети от Италия. Кузманов и Илкел участват в основната схема на турнира със специални покани. Победителят от тях ще се изправи във втория кръг срещу спечелилия двубоя между австралийците Марк Пърсел и Ринки Хиджиката.

Другият български участник в основната схема на Sofia Open Александър Лазаров ще започне участието си срещу руснака Павел Котов, който се състезава под неутрален флаг. "Познавам го още от юношеските години. ННаскоро загуби финал от Монфис. Знаем какво да очаквам и как да играя с него. Надявам се да направим хубав мач за публиката", коментира Лазаров. При евентуален успех Лазаров може да играе в следващата фаза срещу аржентинеца Себастиан Баес от Аржентина, който е четвърти поставен в турнира.

Първите поставени Лоренцо Музети от Италия, французинът Адриан Манарино, германецът Ян-Ленард Щруф и Себастиан Баес от Аржентина се класират направо за втория кръг на турнира.