„Този турнир се превърна в традиционен за България, неизменна част от спортния календар. Много се гордеем с този турнир, защото преди четири години никой не вярваше, че ще успеем да направим толкова добър турнир. Тазгодишното издание ще бъде върхът до този момент –  най-оспорваният турнир, с най-много звезди. Това е огромна реклама за цялата държава”. Това заяви в предаването „Здравей, България" по NOVA спортният министър Красен Кралев.

„Организацията е на световно ниво, залата е перфектна. Като видим какви са звездите – няма как да има по-добра селекция за турнир от ATP 250. Ние се надяваме, че тази година, това издание на турнира Sofia Open ще бъде посочено за най-добрия в света в тази категория”, сподели още Кралев.

„Не бих искал да коментирам темата с Григор Димитров. Той си има право на всякакви решения с неговия щаб. Да участват, да не участват. Той има да защитава точки в ротердам. Аз мога да му пожелая само успех. Те трябва да отговарят на тези въпроси. Те казаха ясно „имаме си други планове и този турнир не влиза в тях”. Няма трагедия. Този турнир е много по-интересен от онзи, в който участва Григор”, заяви още Красен Кралев.

Относно футбола и възможността за обща кандидатура със съседните страни за домакини на Световното по футбол, Кралев коментира:

„Така или иначе имаме планове да изграждаме нов национален стадион. Смятахме да го правим за30 000, ще го направим за 40 000 зрители. „Васил Левски” може да придобие вид, отговарящ на стандартите на ФИФА и УЕФА за провеждане на състезания от най-висок ранг, с една сума от порядъка на 30 млн. лева”.