Мнението на Александър Донски и Васко Младенов след поражението на двойки в първия кръг на турнира от ITP 250 Sofia Open. Българите загубиха от британците Джони О'Мара и Кен Скупски с 3:6, 4:6 за 70 минути игра.

"Мачът беше доста равностоен, играхме доста добре, но за поражението малко съм виновен и аз, загубих на няколко пъти сервис, играхме стабилно, това, че си загубих сервиса реши мача. Много геймове бяха много равностойни, на всеки гейм имахме възможности за пробив, те все пак са 5-ти в света, много добре се представихме", коментира Донски.

LAP.bg
15 снимки

"Привилегията да мога да участват е голяма, искам да благодаря на Стефан Цветков, че ми даде възможността да играя отново тук, както и на Правителството, тъй като се разреши да има публика, защото тенисът, а и всеки друг спорт е различен когато има публика, днес тя помогна много, но не успяхме да спечелим", добави той.

"Да, можеше да вземем доста повече, искам да кажа, че Донски игра невероятно в този мач и напарви неща, които ни дадоха шанс да спечелим, не играх достатъчно добре, имахме възможности, но не успяхме. Малко може би късмет, може би можех да играя по-добре, но това е тенисът. Във втория сет те се отпуснаха и играха добре, след това те изгубиха концентрация, Донски ни върна в играта, направихме 5:4, но малшанса не ни позволи да ги пробием за втори път, в тениса разликата е много малко, минимални неща решават нещата", добави Васко Младенов.

"Емоцията е прекрасна, благодарение на феновете ти се зареждаш, борих се докрай за всяка една точка, играя на максимум, важното е да се раздаваш", добави той.

Билети за събитието може да си закупите от Grabo.bg.