Още когато спечели юношеските издания на Уимбълдън и US Open, мнозина специалисти предричаха на българската звезда Григор Димитров титла и в мъжките надпревари от Големия шлем. Десет години по-късно обаче това все още не се е случило. 

Един от треньорите, които изградиха българина като тенисист - Патрик Муратоглу, разкри каква е причината това да е факт до момента, както и на какво трябва да се надява първата ни ракета, за да триумфира с най-големите трофеи в тениса. 

"Да спечелиш титла от Шлема е най-трудното нещо в тениса. Може да изглежда лесно, но изобщо не е така. От 2006 г. насам само 7 различни тенисисти са успявали да триумфират. А огромният процент от отличията са за тримата най-велики тенисисти - Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович."

"На Григор му се налагаше да играе през цялата си кариера до момента по време на уникална по рода си доминация на тримата велики. Такова нещо не се е случвало в историята на спорта ни досега. Това е причината до момента той да не може да се пребори за отличие от Шлема."

"А те и не оставят много възможности на младите си конкуренти. Ще дойде време обаче, когато това велико трио ще се откаже от спорта и точно тогава Григор ще трябва да използва възможностите си и да пробави такъв трофей", заяви Муратоглу. 

В момента най-добрият български тенисист е контузен и няма да излезе на корта до последните дни на февруари. За последно той игра на Аустрелиън Оупън, където отпадна на 1/8-финалите от Франсис Тиафо, а заради травмата си нямаше възможност да се появи на Sofia Open и после на турнира в Ротердам.