Шампионът на Sofia Open Яник Синер бе щастлив от първата титла в кариерата си и за пореден път благодари за топлия прием и доброто отношение в София и заяви, че завинаги ще помни турнира.

LAP.bg
97 снимки

„Беше много труден мач днес. Играх добре, особено първият сет. Вторият сет той игра по-добре от мен, аз направих някои непредизвикани грешки. Но е хубаво да спечеля първата си титла, както и миналата година, в същата седмица. Хубаво е. Чувствах се добре тук през цялата седмица, красиво е тук, публиката беше невероятна, турнирът е много хубав. Не е лесно да играеш срещу него, защото понякога на негов сервис не докосваш топката и става трудно. Във всеки мач има няколко гейма, в които не играеш толкова добре. Опитвам се да остана позитивен, въпреки че не е лесно. Останах психически. Не беше лесно. Усещах напрежението и преди мача, но съм доволен от резултата", заяви Синер.

„Винаги е специално да спечелиш турнир. Чувствах се добре през тази седмица. Специално е със сигурност да играя такъв финал, с тайбрек в третия сет. Когато спечелиш, е дори по-добре отколкото да победиш 6-1, 6-1. Щастлив съм от победата днес, от мача като цяло, как опитах да остана във всяко разиграване. Затова е много специален ден за мен. Всеки е човек. Той започна да играе по-добре, опита да промени нещо. Аз се опитах да намеря решение, да сервирам по-добре в третия сет бе ключът. В тайбрека играх добре, сервирах умно в тялото. Мисля, че това бе чудесен завършек на седмицата“, добави още той.

"Тук е специално, в тези трудни времена. Всички страдат. Хубаво е да видя публиката, хареса ми корта, много мили хора навсякъде, чувствах го като у дома. Със сигурност ще го запомня. Само мога да кажа благодаря за турнира, всичко бе много хубаво. Беше специално тук, не очаквах това, честно казано, още в първия кръг усетих, че публиката е зад мен, а това е много хубаво. Видях много малки деца, което е прекрасно нещо. Опитвам се да ги вдъхновя. За бъдещ №1 не знам, но се опитвам да съм пример за тях", каза италианецът.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.