Националите на България за Купа "Дейвис" Янаки Милев и Пьотр Нестеров не скриха големите си амбиции, след като се класираха за четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562815 евро. 

Участващите с "уайлд кард" Милев и Нестеров детронираха защитаващия титлата си при дуетите в българската столица Давид Вега Ернандес и неговия партньор през този сезон Иниго Сервантес с 6:3, 6:4 за 65 минути в "Арена София". 

"Дошли сме, за да спечелим турнира. Последните българи сме в схемата и искаме да покажем най-добрата си и игра и да стигнем възможно най-далеч", коментира 19-годишният Милев.

"Винаги има напрежение преди мачове, но ние сме готови за предизвикателството. Близки приятели сме, мислим по еднакъв начин и се доверяваме един на друг. Това е най-важното в нашия тандем", допълни той.

Милев разкри, че прякорите на двамата са Стената и Чука.

"Той е стената, а аз - чука", обясни Милев.

Двамата постигнаха една победа на двойки и през миналия сезон на Sofia Open, но сега се надяват на повече.

"Днешната победа е по-сладка и по-важна, защото е срещу по-добри и по-опитни съперници. Стараехме се да си помагаме през цялото време. Справихме се във важните моменти. Имаше напрежение в края, беше трудно, но той направи два страхотни сервиса. Надявам се да продължим така и в следващите мачове", заяви Милев.

Нестеров призна, че срещата е донесла на двамата "страхотна емоция".

"Изиграхме много добър мач. Имахме план и го изпълнихме отлично. Янаки показа страхотна игра и смелост, за което го поздравявам. Представихме се много силно. И през миналия сезон постигнахме една победа, но сега е срещу много по-силни съперници", коментира 20-годишният Нестеров.

"Страхотно е да играеш пред родна публика. Ще се опитаме да се забавляваме на корта утре и отново да спечелим. Има напрежение, но за нас е и мотивация, че сме последните българи в турнира. Способни сме на много. Показали сме, че можем да бъдем равностойни на най-добрите и да ги побеждаваме. Във форма сме, познаваме се по-добре от миналата година. Допълваме се, имаме план и го следваме. Привилегия е, че получихме шанс да играем на такова ниво. Благодарни сме за тази възможност и ще се опитаме да се възползваме максимално", каза Нестеров.

След надпреварата в София Милев ще пътува за състезания в Анталия, а Нестеров планира участие на турнири в Кувейт./ БТА