Босненецът Нерман Фатич спря още на старта на квалификациите една от българските надежди Янаки Милев. Националът на България за "Купа Дейвис", който получи "уайлд кард" за пресявките на Sofia Open 2023, отпадна след 3:6, 1:6.

"Беше труден мач за мен, тъй като не показах най-доброто, на което съм способен. Той игра доста добър тенис. Доста ми е гадно в момента, защото в последните няколко седмици положих максимални усилия, за да се подготвя за турнира. Просто в  тениса е така, колкото и да тренираш, има дни, в които не ти се получават нещата. Днес беше един от тези дни. Това не ме сваля психически. Благодарен съм за възможността да участвам тук. Ще продължа да тренирам и да работя. Надявам се резултатите да започнат да се получават", каза Янакиев.

Накрая на втория сет опитах да освободя ръката, да рискувам малко повече. Но нещата не ми се получаваха днес. Имаше моменти в първия сет, в  които прибързвах бързо. Това ми попречи да си позволя да постигна резултат, в който да му вкарам малко напрежение”, коментира след мача Милев.

Той не пропусна да пожелае повече късмет на своите съотборници в националния отбор на България, които още не са започнали участието си в турнира. Утре това ще стори Александър Донски, отново в квалификациите, за които получи "уaйлд кард".

"Пожелавам на другите българи успех. Те също са положили много усилия за този турнир. Подготвени са. Пожелавам им успех и да покажат всичко, на което са способни", добави Милев.

Дебютантът в турнира ще играе и на двойки в тандем с Пьотър Несторов.

"Чакам моят партньор  да се върне от Кувейт и започваме. Излизаме за победа. Когато играя с него се чувствам по различен начин. Имам повече свобода в главата, върху тялото си. Играя много по-добре, защото знам, че има човек до мен, който винаги ме подкрепя. За което съм му благодарен. Ще се постараем да стигнем колкото се може по-напред в турнира", завърши Милев.