Маркос Хирон (САЩ) пропусна девет мачбола, но все пак се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 в София с награден фонд 481270 евро.

Хирон надделя над испанеца Жауме Мунар с 6:7(2), 6:1, 6:4 след 2:53 часа игра в зала "Арена Армеец".

28-годишният американец не допусна пробив в мача и успя да постигне обрат, след като загуби първия сет с тайбрек. В последствие Хирон взе осем от следващите девет гейма, с което изравни резултата и взе ранен брейк аванс в третия. Той удържа предимството си до 5:4, а в маратонски десети гейм успя да затвори мача едва при десетата си възможност, при която Мунар прати ретур в мрежата.

Така Хирон ще играе във втория кръг срещу поставения под номер 3 Алекс де Минор (Австралия).

"Беше страхотна битка. Радвам се, че успях да се справя. Първата част беше много равностойна, но той успя да я вземе с тайбрек. Това, че си загубил един сет, не означава, че си загубил мача. Знаех го, имам достатъчно опит. Просто се пренастроих и се концентрирах. Успях да направя ранен пробив и след това нещата потръгнаха. В третия сет отново реализирах брейк в началото и после дойде този луд гейм при 5:4, когато сервирах за мача. Имах възможности, направих някои грешки, но и той не се предаде и връщаше всичко. Все пак успях да намеря начин да оцелея. Не мисля, че съм пропускал повече мачболи в един гейм в кариерата ми", коментира след двубоя американецът.