Поставеният под №3 в основната схема на Sofia Open 2019 – Даниил Медведев, постигна успех с 2:1 сета над холандеца Робин Хаасе за час и 37 минути игра – 5:7, 6:2, 6:2. Руският тенисист премина през обрат, след като загуби първия сет, но в крайна сметка се „събра” и стигна до крайния успех. По този начин Медведев ще спори на четвъртфиналите с Мартин Клижан.

Срещата стартира изключително равностойно, а Робин Хаасе стоя по прекрасен начин на корта срещу №3 в схемата руснак. Въпреки това Медведев стигна до пробив в деветия гейм и по всичко изглеждаше, че ще спечели първия сет. Руснакът обаче загуби концентрация и допусна моментален рибрейк – 5:5. Хаасе взе своето подаване, а при 6:5 за холандеца, Медведев сервира. В края на сета той се срина и допусна сета да отиде в полза на Хаасе – 7:5.

Втората част стартира ударно за световния №16, който в първия сервис-гейм на Хаасе го проби – 0:1. Серия от прекрасни форхенди позволиха на Медведев да пробие, и успя.

До края на втората част Медведев контролираше събитията на централния корт в „Арена Армеец” и не допусна грешка при свой сервис. В седмия гейм дори Даниил Медведев проби за втори път опонента и прати мача в решителен трети сет.

Третият сет стартира огледално на втората част – добра игра от Медведев на ретур и пробив при сервиса на Хаасе. Нивото на игра от страна на руския състезател до края на сета бе впечатляващо, а Хаасе не успя да се противопостави на добрите изстрели от ракетата на №16 в света.

По този начин Медведев си осигури 1/4-финал срещу Мартин Клижан, който по-рано в четвъртък отстрани Даниел Брандс в два сета.