Григор Димитров даде ексклузивно интервю пред NOVA, дни преди старта на Sofia Open, където българинът игра за последно през 2017, когато и спечели турнира. В него той разкри, че има намерение да напише книга или да направи филм за своята кариера. Най-добрият ни тенисист коментира и раздялата с треньора Данте Ботини, която бе обявена преди няколко дни. 

"Винаги съм искал да бъда по-добър, във всички сфери на живота, не само в тениса. Винаги изисквам повече от себе си и от хората около мен. За да продължаваш напред понякога трябва да направиш допълнителната крачка. Малко по малко това важи и извън корта. Едно от най-важните неща е да запазиш детето в себе си, ако взимаме прекалено насериозно и загуби и победи, няма как да намерим правилна посока в каквото и да е било. Всеки момент идва, а ти сам трябва да ги разбираш, осъзнаваш и винаги трявба сам да стигнеш до извода", започна той.

"Със сигурност имаше моменти в които беше трудно, много пъти за себе си аз не съм споделял неща през които минавам, всеки гледа какво става на корта, но какво става зад този централен корт - никой не знае. Никога не е хубаво да съдиш другите, защото не знаеш през какво минават. Не искам дори да се боря срещу това, че не съм разбран. Аз ще бъда по отворен към тези неща, дали ще е във филм или книга не знам...имам такива планове за бъдещето. Всичко върви ръка за ръка. Най-важното нещо е балансът. Често и в миналото не исках да влизам в сериозни разговори, защото колко хора ще го разберат това? Само хората около мен", сподели Григор.

"Здрав съм, просто ми трябваше малко повече време. Имах малко проблеми с тялото и здравословно, исках да си дам малко повече почивка. Дадох си време за почивка и подготовка, за да съм в най-добрата форма"

„Точно преди 10 дни в Ню Йорк с Рафа обядвахме на една маса и стана въпрос точно за това – кое и как можеш да подобриш. Поставих му въпроса кое е това нещо, което го кара да продължава напред и да иска да играе още. Той отговори, че е точно това, че иска да подобри себе си и играта си. Спомняш ли си Уимбълдън еди-коя си година не можех да вкарам това? Тогава какво направих? Промених хвата на сервиса си. Помниш ли годината, в която не можех да мина това и това? Тогава какво направих? Тренирах да ходя повече на мрежата,“ казал му е Матадора.

"За мен също не е лесно, през годините съм работил с много треньори. Някак си не можехме да имаме постоянство. От всеки треньор съм научил много неща. Не искам да си губя времето с неща, които няма да ми допринесат с нещо повече. Бях без треньор половин и година, преди това, и пак имах добри резултати. Един треньор не може да ни научи наново как да играем тенис, всеки от нас знае как да играе, въпросът е подготовката. Трябав да сме сплотени, а може би с Данте имаше дистанция, която ни отне много и мисля, че беше време(за раздялата)"

"Имам доста опит зад себе си, имам доста мачове. Преди да стигнеш до четвъртфинал на голям шлем беше успех, сега вече е по-различно. Всеки е с по-мощен удар, по- бърз. Така че не знам до колко треньор може да помогне. Искам да си дам малко време, да помисля. Ще потърся правилната посока, аз усещам, че имам още което моега да дам в себе си. Не искам да бързам да взимам решение само защото нямам треньор"

Чуйте още в прикаченото видео

Sofia Open започва на 25 септември и ще бъде излъчван на живо в ефира на DIEMA SPORT 3 HD. Билети за Sofia Open 2022 може да намерите - тук! https://www.eventim.bg/…/sofia-open-2022-sofia…/event.html