Носителят на три титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария) отказа участие на турнира по тенис Sofia Ореn през следващата седмица заради контузия. Седмото издание на надпреварата с награден фонд 597900 евро започва днес с квалификации в зала "Арена Армеец" в българската столица.

Вавринка имаше добра седмица и достигна да полуфиналите на надпреварата във френския  град Метц, но заради травма  в лявото бедро прекрати участие във вчерашния полуфинал още в началото на първия сет при 1:2 гейма срещу Александър Бублик (Казахстан).

37-годишният швейцарец стартира от квалификациите в Метц, а във втория кръг елиминира четвъртия в света Даниил Медведев (Русия), записвайки първата си победа над играч от топ 5 на световната ранглиста от повече от две години и половина. В  последствие, обаче, контузията попречи на ветерана да се бори за първо класиране на финал в тура на АТП от октомври 2019 година.

Вавринка, който е 284-и в световната ранглиста в момента, получи "уйлд кард" и трябваше да участва в София за трети път. Той записа най-доброто си представяне в българската столица с достигането до полуфиналите при дебюта си през 2018 година.

Швейцарецът ще бъде заменен в основната схема от 138-и в класацията на АТП Александър Вукич (Австралия), който ще играе в първия кръг срещу италианеца Фабио Фонини.