Държавният шампион в зала Габриел Донев отстъпи в много оспорвана битка пред Фабрицио Орнаго с 3:6, 6:1, 2:6 в първия кръг квалификационен кръг на Sofia Open 2020. Той говори след поражението.

Lap.bg
36 снимки

„В сравнение с миналата година мога да кажа, че съм друг човек. Сега бях много по-отпуснат и показах играта, която исках. За съжаление с по-добрите играчи една точка променя мача. Може би в първия сет, в гейма, когато съперника направи пробив, две точки промениха мача. Успя да вземе гейма, а след това сервира страхотно. Третият сет много повиши сервиса си и нищо не успях да направя. Пробвах да стоя по-напред, по-назад, както и на линията, исках да го накарам да мисли за всеки сервис, защото влезе в много добър ритъм, но в третият сет се случи същото. Пробивът беше за една точка, но е така срещу добрите играчи“, заяви Донев.

„Вярвах, че мога да взема мача. Всеки един от нас българите имаме потенциала да победим противниците, които са тук. Убеден съм в това“, добави още той.

„Невероятно е да съм на този турнир. Много по-различно е от по-долните нива, на които ние се състезаваме. Атмосферата, желанието за игра и концентрацията са много различни. Сверяваш си нивото и разбираш дали имаш напредък. Виждаш слабите и силните си страни. Искам да изкажа големи благодарности на Бългаската федерация по тенис, че ми дадоха възможността да участвам на турнира. Това е невероятно“, каза Донев.

„За съжаление миналата година получих много тежка травма и близо 11 месеца не участвах в турнири. Около шест месеца не успях да тренирам. Искам сега да съм здрав, защото с много тренировки влязох в оптималния си ритъм. Дори все още не мога да покажа играта, която искам да имам. Мога още повече и по-смело да играя. Всички, които участват сме заедно в националния отбор по тенис, едно цяло сме. Преди турнира ми казаха да се наслаждавам на всяка една точка и да играя освободено. Опитах се и мисля, че се движех добре и играх освободено. Пожелавам на другите късмет и да си вярват, защото съм сигурен, че всеки един от нас може да бие всеки противник, независимо какъв им е ранкинга.