Новак Джокович вече е на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Световният №1 премина през тежкия тест, който му предложи Даниил Медведев, но след четири сета продължава напред - 6:4, 6:7(5), 6:2, 6:3.

Във втори пореден мач сърбинът трябваше да се изправи срещу един от лидерите на "следващата генерация". В третия кръг той отново допусна да загуби сет от Денис Шаповалов, а днес двубоят бе още по-тежък.

В крайна сметка обаче общо 7 постигнати пробива се оказаха напълно достатъчни за успеха. Много от геймовете обаче минаха през куп обрати като Медведев, който ще участва на Sofia Open 2019, на свой ред записа два пробива в мача.

На четвъртфиналите Джокович ще срещне осмия в схемата Кей Нишикори, който в изключително драматичен мач победи Пабло Кареньо Буста с обрат от 0:2 до 3:2 сета за над 5 часа игра.

Първият пробив в мача дойде в шестия гейм и бе дело на Джокович. При 5:3 сърбинът сервираше за сета, но в този момент Медведев върна пробива. Това обаче явно не притесни Ноле, който с нов брейк сложи край на сета.

Втората част започна със сервис гейм на Медведев, в който той отрази цели пет брейкбола. Пробивът все пак дойде два гейма по-късно и сякаш Джокович се запъти към успех и в този сет.

Талантът от Русия обаче нямаше такова намерение. Той първи отрази нов брейкбол в шестия гейм, след което върна пробива за 3:4. Сетът отиде в тайбрек, в който Медведев поведе солидно с 6:2 и в крайна сметка при четвъртия сетбол успя да сложи край на частта.

Третият сет започна равностойно като ключов се оказа четвъртия гейм. В него Джокович спаси три последователни брейкбола и от 0:40 си взе подаването, след което не погледна назад.

В четвъртия сет №1 в света направи нови два пробива и така комфортно сложи край на двубоя след 3 часа и 19 минути игра.

Ето и всички четвъртфинални двойки в Мелбърн при мъжете:

Новак Джокович –Кей Нишикори

Милош Раонич – Лука Пуй

Роберто Баутиста Агут – Стефанос Циципас

Франсис Тиафо – Рафаел Надал