Димитър Кузманов заяви, че здравословен проблем му е попречил да покаже истинските си възможности при загубата с 0:6, 3:6 от турчина Джем Илкел в първия кръг на турнира по тенис Sofia Open. Втората ракета на страната и национал за „Купа Дейвис“ разкри, че е усетил болки в левия крак още по време на загрявката преди срещата на централния корт в "Арена София".

"Познавам Илкел много добре, ние сме добри приятели и често тренираме заедно. Почти няма с какво да ме изненада. Съжалявам и много ме боли, че не успях да играя на 100 процента, тъй като имах здравословен проблем в левия крак", обясни той.

Кузманов допълни, че подготовката му за турнира е протичала по план, а прегледите не са показали, че проблемът е сериозен.

"Преди 16-17 дни получих травма в крака в Италия и трябваше да се откажа. Изчакахме до последно, тъй като не исках да заемам място на някой друг. Sofia Open е важен турнир, но е и най-важният. Направих изследвания, но всички те, включително и ядрено-магнитния резонанс, бяха добри. Подготвях се цяла седмица, нямах никакви проблеми. На самата загрявка във фитнеса усетих болка и това ми повлия психически. Влязох в мача с тази мисъл и загубих първия сет. Положителното ми качество е, че съм силен физически, но контузията не ми позволяваше да покажа моите възможности", каза той.