Стефан Гюров е тенис мениджър, който открива таланти, а агенцията му е много успешна, ето мнението му за това как се откриват талантите и за развитието на турнира в София.

"Топ 5 защото това е въпрос на селекция, на избор, на тези книги, които бихте занесли на самотен остров. Всичко е въпрос до селекция при младите таланти, всяка година се появяват млади таланти, но за тази селекция трябва да се спрете на един или двама, да положите необходимите усилия, понякога без да знаеш какъв ще е краят. Понякога има нерационални решения, оставал съм до късно на Уимбълдън", коментира Гюров.

"Има моменти когато има играчи, които остават незабелязани, под радара, и ние доловим потенциал, това стана много скоро с едно американско момче - Виктор Лилов, който е с български корени, той загуби в първи кръг на Еди Хер, никой не обръщаше внимание, а ние положихме усилие да подпише, той спечели турнир, в Щатите е един от най-силните тенисисти в неговата възрастова категория", добави той.

"От 11 до 14 години ще излязат малки перли, има голям подем. Залагаме на определен спортист, с Елина Свитолина сме 9 години, тези неща са важни", добави Гюров.

"Не си позволяваме да изземаме ролята на треньора, получаваме информацията, но спортиста оставя на нас да уволниме треньора, но това е в краен случай. Във всеки един турнир няма нищо сигурно завинаги, всяка година трябва да има нови идеи и технологии, трябва да се търси постоянно иновацията, София върви в правилна посока, с това звездно присъствие", коментира Гюров.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.