Българският тенисист Александър Лазаров загуби от Лоренцо Музети в три сета на Sofia Open, но със сърцатата си игра спечели всички в залата, които стояха до 23:00 часа. Самият той заяви, че е усещал подкрепата на публиката и сподели, че в последните седмици и месеци е прочел неща в медиите, които не му се нравят, тъй като никой не знае през какво е преминал в професионалния и личния си път дотук.

„Публиката много ми помогна, наистина. Още от самото начало се чувствах изморен. Той е много напреднал физически. Нямаше как да се справя в третия сет. Това е тенисът – един път се получава, друг път – не. Радвам се, че задържах хората до 11 часа. Със сигурност щях да се класирам и за Australian Open с още 1-2 мача. При 6:5 не направих нещо лошо, той знаеше, че мачът може да приключи. В крайна сметка е и до самочувствие. Той си вярваше много“.

„Смятам, че играх добре. Идвайки на този турнир, разликата бе, че играх и на други турнири. Победих играчи в топ 50, 100, 150. Винаги е било емоционално. Знаех, че няма да се развие както първия ден. Когато стигнах точки за пробив, разбрах, че не е невъзможно. Бях доста изцеден, но нямаше как да стане“.

Костадин Андонов
100 снимки

„Преживял съм много и смятам, че съм достоен за уважение след турнира, който направих. Времето напредва, аз не съм първа младост. Ако се вслушвах повече в хората около себе си, можеше да съм там, където е той. Най-голямото ми израстване е работата, талантът го има. Живеем в страна, в която повече те потискат, а не те дърпат нагоре“.

„Бях убеден, че ще стигна далеч тук, в близките дни ще реша какво да правя. Не съм записвал никакви турнири в следващите 2-3 седмици. В близките дни не искам да се връщам на корта. Най-вероятно ще изляза да играя, но не знам колко ще съм способен да игра като хората“.

Вижте и чуйте повече от Лазаров в прикаченото видео!