Българските национали за Купа „Дейвис“ Александър Лазаров и Димитър Кузманов ще изиграят утре срещите си на сингъл от първия кръг на турнира по тенис от сериите ATP 2023 Sofia Open на Централния корт в зала „Арена София“.

Мачът на участващия с „уайлд кард“ Лазаров срещу руснака Павел Котов е четвърти в сутрешната програма и ще започне не преди 15:00 часа. За българина, който днес навърши 29 години, това ще бъде първи мач на сингъл от месец май заради лечение на контузия.

Веднага след това, но не преди 18:00 часа, Кузманов ще открие вечерната програма за деня срещу Джем Илкел от Турция в двубоя между двамата тенисисти, които влязоха с покани в основната схема.

Утре ще се изиграят всичките 12 срещи от първия кръг на турнира. Мачовете започват в 10:00 часа, като в програмата са планирани 6 срещи на Централния корт и още 6 на корт номер 1 в „Арена София“.

Българското участие в основната схема на Sofia Open 2023 започна по-рано днес в надпреварата на двойки. Александър Лазаров и Александър Донски загубиха в първия кръг от Симоне Болели (Италия) и Матве Миделкооп (Нидерландия) с 4:6, 4:6 в зала „София“.