Адриан Андреев обясни, че не е издържал физически в мача си от първия кръг на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София и това се е оказало решаващо при поражението от сърбина Миомир Кецманович с 6:7(7), 4:6 в столичната зала "Арена Армеец".

"От този мач научих, че мога да постигна мечтите и целите си и че мога да напредна физически и психически. След като върнах пробива във втория сет очаквах, че ще мога да направя обрат, докато ми крампираха краката при 4:5 и затова съм много разочарован, защото се чувствах доста уверен в този гейм. Просто не можах да покажа нивото, което мога, заради физическото ми състояние", коментира 319-ият в световната ранглиста Андреев.

Двубоят беше доста оспорван, като българинът навакса пробив пасив при 5:6 гейма, а в последвалия тайбрек дори пропусна сетбол при 7:6 точки.

Във втората част Андреев навакса ранен пробив пасив, но при 4:5, когато сервираше, получи мускулни проблеми в краката и 62-ият в света Кецманович се възползва, за да стигне до победата.

"През целия мач се стараех да не се пречупвам, да не му давам никакви лесни точки. При 5:6 гейма в първия сет си повтарях да вярвам, да играя точка за точка и да видим какво ще стане. Във втория сет по същия начин. Казах си, ако загубя мача, да ми го вземе той. Аз няма да му давам абсолютно нищо. Ще си вземам сервисите, ще се боря за всяка точка на ретур и мисля, че в крайна сметка психически показах доста устойчивост, но накрая просто физически не издържах. Но психически бях там, борех се за всяка точки и във всеки един момент вярвах, че мога да спечеля мача", обясни той.

Андреев е доволен от прогреса през сезона и от участието си в турнири на по-високо ниво.

"Напредвам с всяка една година. Тези мачове (в Тура на АТП) само не дърпат напред. Тази година изиграх доста турнири от АТП 250, Чалънджъри. Мисля, че тези мачове ми дръпнаха играта. Видях какво да напредвам и се надявам да продължавам да играя на тези големи турнири, защото това ми е мечтата да бъда на голямата сцена и да постигам възможно най-добри резултати", каза софиянецът.

Той е щастлив, че София има възможност да организира турнир от сериите АТП 250, което дава допълнителна възможност за изява на българските играчи.

"Радвам се, че имаме такъв турнир в България. Това е доста голям скок за българския тенис. Наистина аз напреднах много заради този турнир през годините, защото видях тези играчи, тренирах с тях. Видях как работят, как играят мачове и наистина е много специален турнир за мен", каза Андреев.

Той и Александър Лазаров излизат утре в първия кръг на надпреварата на двойки срещу опитните Роман Йебави (Чехия) и Матве Миделкооп (Нидерландия).

"На двойки всичко може да стане. Те са доста обиграва двойка, но и ние с Алекс играем много добре. На него условията тук много му пасват. Той страхотен тенисист. Надявам се да покажем добра игра и да видим какво ще стане. Алекс и Мико (Кузманов) са в страхотна форма. Тренирах с тях и са напълно готови да спечелят мачовете си на сингъл. Не знам дали ще стане, но са готови", коментира Андреев.