Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва в т.нар. „детския ден“ - част от програмата на престижния турнир по тенис Sofia Open 2022. Лечева поздрави младите тенисисти, които участват в проекта на Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българската федерация по тенис „Тенисът – спорт за всички“. 

Лечева беше заедно с Душан Лайович (Сърбия) и младите български звезди Пьотр Несторов и Янаки Милев на централния корт в „Арена Армеец“, където се събраха над 100 деца, които играят тенис по програмата на ММС. Лечева поощри децата да продължават да се занимават с тенис, за да могат един ден да имат шанс да са сред най-добрите в света. Министърът на младежта и спорта поздрави и българската двойка Александър Лазаров – Александър Донски, която спечели двубоя си в турнира на двойки малко по-рано през деня.

Целта на проекта „Тенисът – спорт за всички“ е провеждане на начална спортна подготовка и  безплатни занимания по тенис за деца от 6 до 12 години, привличане на повечето от тях за системни занимания, участието им в подготвителни спортни лагери, както и първенства на територията на страната и международни турнири. 

За 2022 година общият брой на децата, които са включени в програмата, е 840, организирани в 105 групи по 8 деца. Всяка група има най-малко 24 тренировки за периода от 1 май до 30 декември, като те се провеждат в 35 спортни клуба, членове на Българска федерация по тенис в цялата страната, разделени на 4 региона – Югозападен, Южен, Северен и Черноморски.