Германецът Даниел Брандс надви в два сета украинския тенисист Серхий Стаховски, за да продължи напред в турнира Sofia Open.

Макар чистата победа на Брандс в мача, който се игра на корт №1, то снажният украинец даде сериозен отпор на германеца в срещата.

Срещата стартира с пробив на Брандс, след като взе подаването на съперника, а три гейма по-късно германецът за втори път проби сервиса на Стаховски, за да си осигури комфортна преднина. До края на първия сет срещата вървеше гейм за гейм, което бе по вкуса на Брандс и той затвори частта при 6:4.

Втората част стартира огледално на първия сет – пробив за Брандс при сервис на украинеца. Все пак Стаховски съумя да направи „рибрейк” във втория гейм, а при 4:2 взе подаването на Брандс. По всичко личеше, че Стаховски ще приключи сета и ще вкара мача в решаващ, трети. Но Брандс успя да върне пробива при 5-4 и срещата продължи към тайбрек.

Решаващата част бе повече от интригуваща със серия от вълнуващи разигравания. Първо Брандс спечели точка, при сервис на Стаховски, за 1:3. Все пак опитният украинец възстанови равенството и направи 5:5.

Все пак германецът на два пъти можеше да затвори мача, но Стаховски оцеляваше. Украинецът пък имаше две точки за пробив, ала Брандс връщаше всичко, за да се стигне до загубен сервис на Стаховски при 9-10 и Брандс да продължи напред.

По този начин Брандс влезе в основната схема и ще научи съперника си по-късно в понеделник, когато ще е жребия за спечелилите квалификациите.