Карен Хачанов, №11 и водач в схемата на турнира от сериите ATP 250 Sofia Open, проведе открит урок с деца от програмата „Тенисът – спорт за всички". Десетки малчугани получиха възможност да се докоснат до една от звездите на бъдещето в световния тенис и да поиграят с него на централния корт на „Арена Армеец". В събитието се включи и заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов. Урокът бе част от богатата програма на Детския ден на Sofia Open 2019.

„Тенисът – спорт за всички" е съвместен проект на Българската федерация по тенис и Министерството на младежта и спорта. Програмата стартира през 2015 г. и чрез нея деца от 6 до 12 години получават начална спортна подготовка и възможност за участие в турнири по тенис. Те се обучават от квалифицирани специалисти при първокласни условия. Организират се тенис турнири и финални „Мастърс“-и за деца, а най-добре представилите се участват в подготвителни лагери и международни турнири.

До момента по програмата, която през 2019 г. ще се реализира за пети път, обучение са преминали около 4000 деца. През 2018 г. в нея участваха рекордните 48 тенис клуба от цялата страна.