Четвъртият носител на трофея от тенис турнира Sofia Open ще стане ясен в неделя, а днес предстоят полуфиналите в надпреварата.

Те противопоставят Гаел Монфис и Даниил Медведев, както и Матео Беретини срещу Мартон Фучович.

След Роберто Баутиста-Агут, Григор Димитров и Мирза Башич, скоро ще дойде ред и на четвърти тенисист да заслужи титлата от състезанието в столицата.

Последните дни бяха повече от интригуващи за българските тенис фенове.

Преди две години на днешната дата 9-и февруари започна емоционалния път на родната тенс звезда – първата ни ракета Григор Димитров.

Истинските причини за неучастието на Гришо в тазгодишния турнир ги знае само той и най-близките му, но е неоспорим факт, че преживяното през 2017-а трудно може да бъде забравено.

Вълнуващо е меко казано за случилото се в рамките на няколко дни в „Арена Армеец”.

А първият мач на Григор Димитров бе повече от инфарктен. Най-добрият ни тенисист се изправи срещу поляка Йежи Янович и го победи с 4:6, 6:4 и 7:5.

Гришо след успеха над Янович: По едно време ме побиваха тръпки

„Тази победа е за цялата публика, за България. Един от най-тежките мачове, които съм имал от доста време насам. Щастлив съм от победата и я оценявам много”, сподели тогава Григор Димитров.

Вижте запис на изказването на Гришо след първия му мач на турнира през 2017-а, включително забавния момент, в който бе попитан дали вече мисли за неделя:


Програмата за днес, 9-и февруари:

Централен корт, начало 14:00 часа: 
Матео Беретини (Италия) - Мартон Фучович (Унгария)
Хсие (Тайван) / Рунгкат (Индонезия) - [3] Бопана (Индия) / Шаран (Индия)

не преди 18:00 часа: 
Даниил Медведев (Русия) - [7] Гаел Монфис (Франция)