Поставените под номер 3 индийци Роан Бопана и Дивиж Шаран ще бъдат съперници в петък на националните шампиони Александър Лазаров и Александър Донски на четвъртфиналите на двойки на турнира по тенис от сериите АТП 250 в София с награден фонд 524340 евро.

Бопана и Шаран елиминираха днес Мате Павич (Хърватия) и Ненад Зимонич (Сърбия) със 7:6(2), 6:2.

Участващите с "уайлд кард" Лазаров и Донски пък достигнаха до четвъртфиналите без игра след отказване на съперниците им Николоз Басилашвили (Грузия) и Матю Ебдън (Австралия) в първия кръг.

42-годишният ветеран Зимонич, бивш номер 1 в света при дуетите и шампион на двойки в София през 2017 година със сънародника си Виктор Троицки, възобнови за кратко кариерата си специално за надпреварата в българската столица. Той и Павич бяха равностойни в първия сет в много качествения двубой в зала "Арена Армеец", но във втората част индийците доминираха.

38-годишният Бопана има 18 титли на двойки в турнирите на АТП, включително една през този сезон на родна земя в Пуне през януари в тандем именно с Шаран.

Той има финал в Големия шлем през 2010 година на Откритото първенство на САЩ заедно с Айсам Куреши (Пакистан), а през 2017 година печели трофея на смесени двойки на "Ролан Гарос" с Габриела Дабровски (Канада).