Британците Джони О'Мара и Кен Скупски турнира по тенис от сериите ATP 250 в София с награден фонд 481 270 евро. О'Мара и Скупски победиха с 6:3, 6:4 за 75 минути поставените под №3 Филип Освалд и Оливер Марах на финала в зала "Арена Армеец".

Островитяните взеха първия сет със серия от три поредни гейма, а във втората част дръпнаха с 5:2 и това се оказа решаващо. Така О'Мара и Скупски записаха първи трофей като тандем.

За 38-годишния Скупски това е общо седма титла на двойки, а 26-годишният О'Мара заслужи трети трофей в тура на ATP. Любопитното е, че през миналата година триумф на двойки в София записа братът на Кен Скупски - Нийл.

"Имахме страхотна седмица. Всичко тук беше на ниво. Доволни сме. Брат ми спечели миналата година, а сега съм аз. С удоволствие ще дойда следваща година", заяви Кен Скупски при награждаването.

"Турнирът беше страхотен, всичко беше прекрасно. Храната, организацията много ни хареса", каза О'Мара. Марах поздрави съперниците за титлата.

"Финалът не се получи така, както ни се искаше, но седмицата беше добра за нас. Съперниците днес бяха по-силни и заслужено спечелиха. Жалко, че нямаше публика, защото всеки спорт се нуждае от фенове. Всичко друго беше на ниво", каза Марах.