Един от фаворитите на Sofia Open 2019 Гаел Монфис започна с победа своето участие в "Арена Армеец". В мач от първия кръг седмият поставен в схемата победи с 6:3, 6:4 участващия с уайлд кард финалист от първото издание на турнира Виктор Троицки.

№33 в света се завърна у нас след демонстративния мач, който изигра в същата зала с Григор Димитров преди 4 години, и отново демонстрира атрактивната си игра, с която на няколко пъти вдигна публиката на крака.

Французинът бе стабилен в хода на мача, отрази и четирите брейкбола пред съперника, а в същото време постигна по един пробив в двата сета. Троицки опита да се противопостави, но във важните моменти настоящата разлика от над 150 места в световната ранглиста си личеше и Монфис бе този, който взимаше верните решения. 

63 снимки

Така атрактивният французин записа пета победа от пет мача със сърбина, а най-доволният човек в залата бе неговата половинка, световната №7 при дамите Елина Свитолина, която съпровожда приятеля си в София. Във втори кръг Монфис очаква победителя от мача между друг сърбин в лицето на Ласло Джере и Михаил Кукушкин, който ще се играе в сряда.

В първия сет на днешния двубой геймовете вървяха доста бързо като леко изключение направиха четвъртия и петия. Монфис се възползва от първия си шанс за пробив и поведе с 3:1, а Троицки имаше шанс за рибрейк, но седмият в схемата не му позволи да стигне до такъв.

Във втория сет ключов се оказа седмият гейм, в който Монфис отново използва перфектно шанса си за пробив, за да поведе с 4:3. По подобие на първия сет, и в този Троицки имаше своите шансове моментално да възстанови равенството. Този път дори брейкболите бяха два последователни, но в тези моменти французинът бе великолепен.

При 5:4 Монфис сервираше за спечелване на мача, а Троицки отново достигна до брейкбол, но и тук по-високо ранкираният използва добре сервиса си, за да успее бързо да преодолее ситуацията. Така след само 59 минути игра Монфис стигна до първия си успех на българска земя.