Кристофър Рунгкат и Чън-Пън Шие продължиха към четвъртфиналите при двойките на Sofia Open 2019, побеждавайки Мариус Копил и Мартон Фучович. Хсие и Рункгат взеха успеха в два сета – 7-6(4), 6-1. По този начин те чакат на четвъртфиналите победителя от двойките Ройер/Текау и Молчанов/Зеленай.

Първият сет премина в изключително темпо, а двойките се надпреварваха коя от коя да затрудни повече противниците си. Копил и Фучович имаха шанс да пробият още във втория гейм, ала Шие и Рунгкат се справиха. Дуото от Изтока можеше да грабне пробива в третия и петия гейм, но не съумяха. Геймовете вървяха един за един и закономерно се стигна до тайбрек.

Фучович и Копил стартираха с експресен минипробив, но три сбъркани сервиса, два, от които поредни, доведоха до сетбол за Шие и Рунгкат. Те се справиха и взеха първата част.

Втората част премина пък изцяло под диктовката на Чън-Пън Шие и Кристофър Рунгкат. Двамата взеха убедително първия сервис гейм на противниците във втория сет, а уверено печелеха и своите сервиси в хода на частта. Последва втори пробив за 5-1 и в крайна сметка Хсие и Рунгкат затвориха мача при 6-1.