Големите тенис шампион на нашето съвремие се отличават с доста от своите предшественици. Освен че живеем в ерата на може би тримата най-велики в историята в лицето на Роджър Федерер, Рафаел Надал и Новак Джокович, настоящите тенис звезди са и супер джентълмени, които поддържат дори приятелски отношения помежду си.

Живото доказателство дойде от двамата тенисисти, които са единствените с по цели три титли от Големия шлем в ератата на Федерер, Надал и Джокович - става дума за Анди Мъри и Стан Вавринка.

Както е известно, Мъри се намира в много тежка ситуация от здравословно естество. Продължаващите болки в тазобедрената става го накараха да се подложи на нова операция и да замени ставата с метална. Това пък почти сигурно значи край с кариерата му.

В такива тежки моменти е хубаво човек да има приятели, а Мъри явно има такъв в лицето на Вавринка. Швейцарецът и неговата приятелка Дона Векич изпратиха на Анди плюшен мечок, голям дори повече от него.

"Огромно благодаря на Стан Вавринка и Дона Векич за плюшения мечок за оздравяване. Изключително огромен е. Децата ми ще се бият за него, когато се прибера у дома!", написа Мъри в Instagram.

Вавринка пък отговори подобаващо. Швейцарецът, който вече е в София за Sofia Open 2019, на свой ред публикува снимка с огромен мечок като предложи на Мъри и той да отиде в посока неговия дом. 

"Хей, Анди Мъри, ако не искаш борба с твоите деца у дома, мога да ти изпратя и този...!!"