Александър Донски и Димитър Кузманов приключиха участието си в двойковия турнир в София, след като загубиха от Джони О‘Мара и Кен Скупски с 6-2, 5-7, 7-10 за около един час и 25 минути игра.

Родният тандем стартира силно срещата и след четири равностойни гейма влезе в серия от четири последователни, за да поведе в резултата. Втората част вървеше без пробиви до 11-ия гейм, когато британците направиха решителен брейк, след който сервираха успешно за изравняване на частите. В дългия тайбрек до десет точки, О‘Мара и Скупски дръпнаха в началото и след това поддържаха разлика, за да стигнат до победата. На четвъртфиналите техни съперници ще бъдат австралийците Люк Савил и Джон Патрик Смит.

Така приключи българското участие на сингъл и на двойки в тазгодишното издание на София Оупън. Вчера отпадна последният ни представител на сингъл – Димитър Кузманов, който загуби от поляка Камил Майхжак. Днес на двойки по-рано надпреварата напуснаха влезлите на мястото на отказалите се в последния момент испанци Педро Мартинес и Хауме Мунар – Пламен Милушев и Радослав Шандаров.