Само 18 дни ни делят от старта на най-голямото спортно събитие в България за 2019 г. – тенис шоуто Sofia Open. Част от световния елит на аристократичния спорт ще завладее България от 3 до 10 февруари. „Арена Армеец“ е домакин на битките от най-силния и атрактивен турнир в света от категория АТР 250 за годината. Продължаваме рубриката „Звездите на Sofia Open 2019“. Нека заедно се запознаем с любопитни факти за тях и да отброяваме с нетърпение дните до старта!

Ласло Джере е един от примерите за играчи, които след успех на голям  турнир при юношите решават да продължат кариерата си при мъжете.

Сърбинът от унгарски произход спечели титлата на неофициалното световно до 18 г. "Ориндж боул" в Плантейшън (САЩ) през 2012 г. На финала той победи 6:4, 6:4 бъдещия национален състезател на Швеция Елиас Имер. Джере има и финал в друг престижен турнир – "Еди Хер интернешънъл", но в мача за купата губи от Кристиан Гарин (Чили).

Ласло е от Сента, град на брега на река Тиса във Войводина. Прякорът му е Лаци и започва да играе тенис на петгодишна възраст, когато баща му Чаба започва да посещава треньор по този спорт. По-късно Джере ще признае, че ако не се е влюбил в тениса, е щял да стане бизнесмен като таткото. Майката Хайналка е учителка, а сестрата на Ласло се казва Юдит.

Като повечето тенисисти от нашия регион и Лаци най-много обича да играе на червени кортове. Логично любимият му турнир е "Ролан Гарос", но харесва също този в Будапеща и US Open. Дебютът му в основната схема на турнир от календара на АТП е в Бангкок през 2013 г., където с „уайлд кард” в първия кръг губи от Фелисиано Лопес. Четири години по-късно е полуфиналист в Будапеща. В турнирите от серията "Мастърс 1000" първият му мач е в Индиън Уелс през миналия сезон и е отстранен от Тим Смичек (САЩ). Най-доброто му класиране в ранглистата на АТП е №83 от 24 септември 2018 г.

Ласло може да се похвали и с мачове за Сърбия в световното отборно за купа "Дейвис", където дебютира през 2017 г. в полуфинала срещу Франция.

В свободното си време обича да готви и да гледа мачовете на Чикаго булс (НБА) и Сиатъл сийхоукс (НФЛ).