Значителното подобряване на играта на Григор Димитров и добрите резултати в последните седмици не са случайни. Оказа се, че Гришо е предприел важна промяна, стартирайки партньорство с компания за анализ на данни в тениса - "Gotta Tennis".  

Новината съобщи легендата на двойки Майк Брайън, който коментираше срещата на българина с Райли Опелка за "Tennis Channel". Припомняме, че Гришо елиминира първата ракета на САЩ с 6:3, 6:4, класирайки се на осминафиналите в Индиън Уелс. Впоследствие Григор достигна до полуфиналите, където беше елиминиран от Камерън Нори (2:6, 4:6).

Прогресът на Димитров в последните седмици впечатли тенис специалистите и зарадва българските фенове на този спорт. 

Gulliver/GettyImages
94 снимки

За успехите на Григор основна роля играе треньорът му Данте Ботини, с когото очевидно са все по-добър тандем. Намесата и на модерната технология обаче удря доста сериозно рамо на екипа и подобряването на представянето на първата ни ракета е видимо. 

"Чрез "Gotta Tennis" Григор получaва по-голяма яснота за това как иска и как трябва да играе. Софтуерът разделя корта на сегменти и дава шанс на състезателя да разбере кога да бъде по-агресивен, кога да бъде по-дефанзивен и кога да контраатакува", обясни Майк Брайън, разкривайки част от тайната за успеха на Гришо.

Майк заедно с брат си Боб беше част от най-успешния тандем в историята на тениса. 

Зад създаването на "Gotta Tennis" стои Гордън Юлинг - бивш тенисист и настоящ треньор. Той е считан за един от новаторите по отношение на използването на технологии в тениса.