Григор Димитров се класира за първия си полуфинал за 2021 година, елиминирайки след трисетов успех Аслан Карацев на ATP 250 турнира в Сан Диего - 6:1, 1:6, 6:2. Българинът взе реванш от руснака за поражението на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън и записа три поредни победи за първи път от надпреварата в Мелбърн насам.

Gulliver/GettyImages
14 снимки

Димитров даде обещание, че ще играе още по-добре утре, когато ще се изправи срещу Каспър Рууд в спор за място на финала в Сан Диего. Мачът ще бъде първи между хасковлията и 22-годишния норвежец, който в момента е десети в световната ранглиста.

"Стартирах добре. Във втория сет загубих два много важни гейма и това ми струва сета. Трябваше да се прегрупирам, имах пробив, но той е толкова добър, взимаше топката рано, не ми даваше време. Трябваше да намеря различна стратегия, особено след първите четири гейма в третата част. След това започнах да се чувствам по-добре, взимах по-добри решения и имах по-малко непредизвикани грешки", коментира Димитров след победата. 

"Тялото ми се чувства страхотно през цялата седмица. Вълнувам се, че съм тук и играя", каза Григор, който отново беше подкрепян бурно от сънародниците си по трибуните в Сан Диего.

"Мина известно време, откакто играх полуфинал. Ще дам всичко от себе си да играя още по-добре утре", добави първата ни ракета.

Димитров коментира и втория в схемата Каспър Рууд, срещу когото ще спори за място на финала.

"Страхотен тенисист. Играе много силно тази година, в един момент печелеше всички турнири, в които участваше. В момента съм концентриран върху себе си, ще направя всичко възможно, за да го спра."