Най-добрият български тенисист Григор Димитров излиза днес в мача си от третия кръг на турнира на твърда настилка  в Шанхай. Очаква се след 9:45 часа той да се изправи срещу Алексей Попирин от Австралия.

Преди това българинът, който е поставен под номер 9 в схемата, елиминира белгиеца Зизу Бергс с 6:3, 3:6, 6:2.

Австралиецът обаче имаше по-дълга почивка и възможност да се подготви за предстоящата битка, заради продължилият 3 дни мач на Григор Димитров, заради метеорологичните условия в Шанхай. Във втория кръг Попирин се справи със сърбина Миомир Кецманович с 6:3, 6:2.   

До момента двамата тенисисти са се срещали пъти, като балансът е 2:1 в полза на австралиеца. Последният им двубой бе съвсем наскоро – на осминафинала в Монреал. Тогава Попирин надделя с 4:6, 7:6(5), 6:3, а впоследствие спечели титлата.

Григор Димитров постигна някои впечатляващи резултати на Мастърса в Шанхай през последните години и ще се стреми към подобно представяне, за да възвърне отличната си форма, показана по-рано през сезона. Той стигна до четвъртфиналите в тази надпревара през 2017 година и стигна до полуфиналите по време на следващото си посещение през 2023 година.

Програмата на корт номер 3 започва в 7:30 часас мача между Юго Умбер и Гаел Монфис. След него трябва да се появят Григор и Попирин.